Besparen 

Niet alleen besparen op uw gasverbruik, maar ook meer comfort ervaren? Goois Verwarmings- en Installatiebedrijf Robert van der Poel kan u van advies voorzien.

1. Uw cv-installatie water-zijdig in regelen. 

     Waarom is waterzijdig inregelen interessant?

 • Uw cv-installatie waterzijdig inregelen zorgt voor een besparing van uw gasverbruik.  Doordat u de cv-installatie waterzijdig laat inregelen zullen de ruimtes van uw woning
  gelijkmatig verwarmen. Hierdoor zult u meer comfort ervaren.

     Wat is waterzijdig inregelen?

 • Waterzijdig inregelen is van toepassing op uw cv-installatie.  Het is een methode om uw cv-installatie optimaal te laten werken. Bij het nauwkeurig inregelen van de doorstroming van warm water in de radiatoren, krijgen de radiatoren maximaal de kans om warmte van het water af te geven aan de omgeving. 

     Waarom is waterzijdig inregelen noodzakelijk?

 • Als gevolg van het niet waterzijdig inregelen van de cv-installatie krijgen de radiatoren, die het dichtst bij de cv-ketel zijn geplaatst, het snelst en het meeste warme water. Dit in tegenstelling tot de radiatoren die verder weg zijn geplaatst. Hierdoor worden deze radiatoren vaak niet tot nauwelijks goed warm: er ontstaat een onbalans.  Deze onbalans zorgt ervoor dat uw woning ongelijkmatig opwarmt met als gevolg dat sommige ruimtes slecht of zelfs helemaal niet comfortabel warm worden. Dit kan erg vervelend zijn, zeker als het gaat om ruimtes waar u het graag warm wilt hebben. Met waterzijdig inregelen wordt uw woning gelijkmatiger warm: de installatie is in balans en bovendien leidt waterzijdig inregen tot een lager energie-verbruik. 

     Hoe werkt waterzijdig inregelen?

 • Bij een niet waterzijdig ingeregelde cv-installatie ontstaat er een hoge retour temperatuur. De retour temperatuur is de temperatuur van het cv-water dat terugstroomt naar de cv-ketel. Een hogere retourtemperatuur leidt tot een hoger energieverbruik. Dit komt doordat het temperatuurverschil tussen de aanvoer- en de retour te dicht bij elkaar komt in een te korte tijd, waardoor de cv-ketel met een lager vermogen gaat verwarmen. Door het verwarmen met een lager vermogen duurt het langer voordat alle verwarmingslichamen (radiatoren, vloerverwarming etc.) op temperatuur zijn.

     Interesse in waterzijdig inregelen?

 • Voor het waterzijdig inregelen is het aan te raden ons als uw installateur langs te laten komen bij u thuis.
 • Wij kunnen precies zien hoe uw cv-installatie is aangelegd en welke materialen zijn gebruikt.
 • Aan de hand van onze bevindingen kan worden bepaald op welke manier uw cv-installatie het beste kan worden ingeregeld. 
 • Ook is het belangrijk om te weten, dat op het moment dat uw cv-installatie niet goed is ingeregeld, uw cv-installatie méér energie verbruikt dan noodzakelijk.
 • Bovendien is aangetoond, o.a. door inregelspecialisten van IMI Heimeier en Nefit/Bosch dat de grootste comfort-problemen ontstaan wanneer een nieuwe modulerende cv-ketel geïnstalleerd wordt maar er niet nader gekeken wordt naar de balans in het cv-systeem.
 • Een in verhouding geringe materiaal investering kan volgens onderzoek, in een gemiddelde woning, binnen een paar stookseizoenen een besparing op gasverbruik tot 25% opleveren.
 • Naast de besparing worden ook klassieke comfort-klachten zoals wachttijden, installatie-geluid en disbalans verholpen.

Dynamisch inregelen

Het dynamisch inregelen van de cv-installatie is momenteel de nieuwste ontwikkeling. Dit gebeurt met druk-compenserende appendages. Als men kiest voor dynamisch inregelen zorgt de cv-installatie zelf dat het drukverschil wordt opgevangen dat ontstaat bij bijvoorbeeld het dichtdraaien van een radiator.

In deze methode hebben wij ons gespecialiseerd, met verbluffende resultaten. 

 

Besparen en toch comfort ervaren neem contact op met Goois Verwarmings- en Installatiebedrijf Robert van der Poell

 

2. De magnetische vuilafscheider

Het verlengen van de levensduur van uw cv-ketel is natuurlijk wenselijk. Daarom adviseren wij u naast het jaarlijks onderhoud ook het gebruik van een magnetische vuilafscheider. Nieuwe cv-ketels zijn vanaf 2015 voorzien van een energiezuinige A-label pomp. Deze A-label pomp trekt corrosie-deeltjes aan door de ingebouwde magneet. Door middel van de magnetische vuilafscheider worden deze corrosie-deeltjes uit uw cv-water gehaald. Daarom moet de magnetische vuilafscheider zo dicht mogelijk in de retourleiding bij de cv-ketel geïnstalleerd worden. 

 

Voor meer informatie over dynamisch inregelen, de magnetische vuilafscheider neem contact op met ons:                  Ja, goed plan ... klik!